Borstels

Structureerborstels

uitnerven, borstelen, aanslag verwijderen
De laatste jaren is ‘houtlook’ erg gewild. Cosma structureerborstels geven het oppervlak (hout of kunststof) reliëf, diepte en de gewenste rustieke doorleefde uitstraling. Toegepast op parketvloeren, wandbekleding, meubels, vlonders, tuinafscheidingen, fineer en voor ontbraming van metaal.

Structureerborstels zijn uitgevoerd in staaldraad en abrasieve nylon waarbij de staaldraadborstel de harde en zachte nerf structureert en de nylon abrasieve borstel het zachte ‘zomerhout’ naast het harde ‘winterhout’ wegschuurt. Omdat de borstel een volledig geschuurd oppervlak achterlaat, blijft de vraag naar nylon abrasieve borstels groeien.

U hebt de keuze uit structureerborstels met vaste as en kern of borstels met een kern en asgat dat past bij uw machine. Werkbreedtes variëren van 50 tot 1.300 mm met een diameter vanaf 160 mm (meest gebruikt 200 tot 220 mm).

Voor nylon abrasieve borstels is korrel 46 of 60 het meest geschikt, naar wens uitgevoerd met korrel 80 of 120. Bij staaldraadbezetting wordt een dikte van 0,20- 0,38 mm gebruikt.

Service
Nylon abrasief bezette structureerborstels laten soms een oneven slijtagebeeld zien omdat een zijde van de borstel meer producten verwerkt. We lossen dit eenvoudig voor u op door de borstel na te snijden. De levensduur van uw borstel wordt zo aanzienlijk verlengd. Hebt u een borstel op een vaste as? Ook deze kunt u opnieuw laten bezetten.
Neem contact op over dit product
logo

Cosma Borstelfabriek Holland
Fahrenheitstraat 8 A
6003 DC Weert

T: +31 (0)495 532 354
E: